Inovativna rješenja za umrežavanje, upravljanje podacima i procesima u ljevaonici

 

Indutherm industry 4.0 picture 1

 

Aktualna kriza svima nam je jasno dala do znanja koliko su digitalizacija i umrežavanje važni za funkcioniranje komunikacija, proizvodnih procesa i cjelokupnog lanca vrijednosti. Indutherm već više od 20 godina koristi komunikaciju sa strojevima u rukama kupaca za daljinsko održavanje, ažuriranje softvera, pomoć i savjete.


Našim klijentima također već godinama pružamo sustav za upravljanje podacima (DMS) s kojim se procesi lijevanja za svaki od naših sustava mogu bilježiti i besplatno analizirati. Na temelju toga sada smo za naše klijente razvili jednostavan i intuitivan sustav za upravljanje podacima i procesima u ljevaonici.


Za prikupljanje podataka koristimo složenu upravljačku elektroniku i postojeće senzore sustava za lijevanje i atomizaciju praha. To omogućuje snimanje i obradu brojnih parametara putem senzora, kao što su performanse, temperature, tlačni uvjeti i još mnogo toga. Svaki pojedinačni proces (lijevanja) može se precizno analizirati i pohraniti.


Sustav se sastoji od pojedinačnih modula koji se mogu konfigurirati prema specifičnim zahtjevima korisnika. Za praćenje i upravljanje korisniku su dostupna različita korisnička sučelja, ovisno o namjeni. Uostalom, za zaposlenike koji rade u ljevaonici općenito su relevantne različite informacije kao za raspoloživost, osiguranje kvalitete ili upravljanje.

 

Brz pristup svim relevantnim podacima - usluge našeg sustava na jednom mjestu

 

Razvoj je bio usmjeren na sljedeće funkcije:


Izlaz procesnih podataka i njihova vizualizacija (Analitika, prikazi uživo, procjena)

Izvješća (dokumentacija, osiguranje kvalitete)

Upravljanje (kontrola proizvodnje, kontrola procesa)

Daljinsko upravljanje (kontrola procesa, nadzor procesa)

Statistike (evaluacije, analize učinkovitosti, optimizacije)

Fleksibilan pristup podacima uključujući komunikaciju u oblaku (praćenje, statistika i dokumentiranje procesa )

Ažuriranja softvera (održavanje, servis)

 

Tri kamena temeljca za individualno prilagođena rješenja

 

Naš sustav za upravljanje podacima i procesima sastoji se od tri alata koji se mogu koristiti neovisno jedan o drugom:

• Indutherm DMS (App, Shell und NOVO: Panel)

NOVO: IThermControli

NOVO: Indutherm Cloud

 

Kameni temeljci našeg sustava u getaljima

 

Indutherm industry 4.0 picture 2

 

DMS Aplikacija


U principu, našim kupcima već godinama nudimo besplatnu aplikaciju DMS za njihove strojeve. Kontinuiranim daljnjim razvojem neprestano stvaramo nove mogućnosti prikupljanja podataka, ispisa i vizualizacije kako bismo proizvodni proces učinili sigurnijim i učinkovitijim.


Unutar ovog alata, ažuriranja softvera mogu se instalirati na sustav, mogu se čitati zapisnici procesa (pisači), parametri se mogu čitati iz sustava, a ti se parametri mogu također pratiti uživo. Tada se prije ili poslije pohranjivanja mogu vizualizirati s drugim alatima kao što je Microsoft Excel itd.

 

 Indutherm industry 4.0 picture 3 Indutherm industry 4.0 picture 4

DMS Shell


Na primjer, DMS Shell nudi parametre sustava kontrole više razine i konfiguracije za prijenos. Ovdje se zatim mogu obraditi, dokumentirati, prikazati itd. podaci iz uzvodnih ili nizvodnih procesa itd.

 

Novi DMS zaslon

 

DMS zaslon služi za daljinsko upravljanje sustavima. Osobito u kombinaciji s raznim opcijskim sustavima (ponovnog) punjenja ili s robotskim sustavima za promjenu kiveta, sustavi se u velikoj mjeri mogu nadzirati i kontrolirati sa središnje lokacije, na primjer sa vašeg radnog stola. Rad preko DMS zaslona čini se poznatim od prvog trenutka budući da su površina i funkcije usklađene s upravljačkom pločom i zaslonom pripadajućeg stroja.

 

Indutherm industry 4.0 picture 5

 

IThermControl


IThermControl je lokalno softversko rješenje za optimizaciju procesa, izlaz izvješća (dokumentacija), praćenje procesa, prikaz uživo, vizualizaciju i dokumentaciju. Ovdje je također dodana funkcija statistike, koja pokazuje, na primjer, koliko je serija ili koliko metara cijevi itd. sustav proizveo u jedinici vremena. U osnovi, ono preklapa funkcije DMS rješenja kod izlaza parametara. Ipak, ITermControl može izravno vizualizirati podatke i, između ostalog, ispisati ih u statistici. Softver se instalira i njime se upravlja na mreži klijentove tvrtke. Uz mogućnost individualiziranog prikaza svaki korisnik ima mogućnost prikazati informacije koje ga zanimaju. Ova se konfiguracija prikaza može naravno pohraniti i promijeniti u bilo kojem trenutku.

 Indutherm industry 4.0 picture 6

 Indutherm industry 4.0 picture 7

 

Novi Indutherm Cloud

Novi Indutherm Cloud baziran je na ITermControlu u smislu funkcionalnosti i opcija, ali je web-bazirano rješenje koje uz odgovarajuću autorizaciju pristupa omogućuje pristup podacima s bilo kojeg mjesta u svijetu s internetskim uređajem (PC, laptop, tablet) , pametni telefon itd.).


Podaci se putem IoT tehnologije prenose u oblak, gdje se ne samo pohranjuju, već se i vizualiziraju i obrađuju. Uz odgovarajuće pristupne informacije, korisnik može pozvati statuse sustava u stvarnom vremenu kao i podatke o povijesti s bilo kojeg mjesta u svijetu s bilo kojeg uređaja s pristupom internetu. U tu svrhu dostupne su različite maske kako bi se pružile odgovarajuće informacije prema dotičnim interesima. Prednost ovog rješenja je fleksibilan pristup i činjenica da je cijela infrastruktura outsorsana. Ne zahtijeva skupe poslužitelje i IT stručnjake za upravljanje hardverom.


Alternativno, kao što je gore prikazano, dostupno je rješenje instalirano lokalno ili u mreži tvrtke: Slično rješenju u oblaku, "IThermControl" nudi automatizirani prikaz trenutnih statusa sustava i povijesti procesa.

 

Indutherm industry 4.0 picture 8

 

Za daljnje informacije obratite se generalnom zastupniku tvrtke INDUTHERM na e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.