SF tehnologija, također nazvana „Streamfinish“, uspostavlja novo razvijenu generaciju strojeva za klizno brušenje. U ovom postupku, radni dijelovi su stegnuti u držač i spušteni u rotirajući spremnik napunjen sredstvom za brušenje ili poliranje. Obrada slijedi strujanjem kroz sredstvo za brušenje ili poliranje te dodatno rotiranjem radnog komada. Time se i u utorima postižu iznimno fine površine od Ra 0,01 µm.

SF postupak omogućava vrlo kratka vremena obrade kao i jednostavnu automatizaciju kod istovremeno visoke procesne sigurnosti. Razlike prema drugim tehnikama su enormne obradne sile stroja. Može se ciljano i brže skidati materijal nego kod bilo kojeg stroja za površinsku obradu . SF strojevi posebno su razvijeni za primjene kod kojih nije bilo zadovoljavajućih postupaka odnosno najviših kvaliteta obrade do u najmanjim oblicima. Strojevi ispunjavaju široki spektar obrada:  od skidanja srha do visoko sjajnog poliranja, glađenja i poliranje, kao i zaobljenja bridova, već prema zahtjevima pojedinog radnog komada. SF strojevi su posebno povoljni za obradu štancanih, prešanih i reznih alata, komponenti u automobilskoj industriji, kao i za perfektne površine u avionskoj i svemirskoj industriji.

otec pulsfinish logo

Streamfinish uređaji mogu po izboru biti opremljeni tehnologijom PULSE FINISHING. Princip novog procesa PULSE FINISHING temelji se na precizno definiranom i brzo izmjeničnom relativnom kretanju između sredtva za obradu i obradaka. Ovaj patentirani pulsni pogon posebno je razvijen za potrebe automobilskog sektora i moderne industrije alata. Proces PULSE FINISHING omogućuje ekstremnim zahtjevima serije velikih razmjera da se dosljedno zadovolje u smislu pouzdanosti procesa, brzine i završne kvalitete. Na primjer, moguće je izbrušiti, okrugle i glatke površine od Rpk 0,2 μm do Rpk 0,1 μm u manje od jedne minute i u jednoj fazi obrade. To se postiže bez nepovoljnog utjecaja na obrise obratka.
> više

o Potpuno automatiziran proces

o Precizno programiranje intervala kretanja

o Integracija u linijsku proizvodnju

o Više procesa u jednom radnom hodu

 

Untitled design 39

Untitled design 40

Untitled design 41

SERIJA SF MANUELL 
otec pulsfinish logo

Streamfinis uređaji, po želji sa Pulsfinish,
za ručno umetanje radnih komada, među
ostalim odgovaraju za male serije ili  linije
bez zadanog takta izrade.
> više

SERIJA SF AUTOMATION 
otec pulsfinish logo

Streamfinish uređaji , po želji sa Pulsfinish,
za automatizirano punjenje radnim komadima
odgovaraju među ostalim za linijsku
proizvodnju sa zadanim taktom izrade.
Pripremljeno za automatsko punjenje ili po
želji s integriranim automatskim punjenjem.
> više

SF-HP
otec pulsfinish logo

SF-HP je jedini „Streamfinish“ sustav
na svijetu za površinsku obradu velikih
i teških radnih komada. S dokazanom
OTEC Streamfinish-DNA!
> više