Indutherm informacije PDF Ispis E-mail

Ljevanje s reduciranom oksidacijom                                    
Specijalno kod ljevanja srebra i crvenog zlata, radi velikog udjela bakra, dolazi do neželjene oksidacije na odljevu (drvu). Od druge polovice 2003. godine su sve INDUTHERM ljevaone od VC 400 na dalje opremljene dodatnom funkcijom koja isključuje oksidacijski efekt.                                    

GSM-modem                                    

GSM_250Sva INDUTHERM postrojenja sa indukcijskim generatorom mogu biti, na želju kupca, opremljeni GSM modemom za daljinsko održavanje. Samo putem GSM modema možemo daljinski, iz tvornice, nadzirati sve parametre i po potrebi ih korigirati. Na ovaj način se mnoge pogonske smetnje mogu prepoznati i korigirati. U slučaju smetnje ili kod kompliciranih ljevanja možemo na taj način jednostavno pomoći. 

 

 

Programsko upravljanje:                                    
DisplayVC600_200Programsko upravljanje pored visokog komfora posluživanja, čini cjelokupni proces ljevanja bržim i omogućava egzaktno reproduciranje rezultata ljevanja. Upravljanje temperaturom i pretlak / vakuum se odvija automatski.Svi relevantni podatci mogu se mijenjati u toku ciklusa ljevanja, bez da morate prekidati program.                        

Ukupno se može programirati 100 procesa i protokolirati ih preko ugrađenog štampača. Sekundno precizno aktiviranje Turbo-Pressure-funkcije osigurava optimalne i jednakomjerne rezultate i kod filigranskih odljevaka. Automatske funkcije kod mehanike, na primjer automatsko otvaranje i zatvaranje vakuumske komore omogućava korisnicima koncentraciju na najvažnije: ispravno ljevanje. Predprogramirano je 80 ciklusa (programi 20-99) za najčešće legure i filigranske, prosječne i debele stjenke odljevaka. Svaki pojedinačni parametar se može individualno korigirati i memorirati.                         

 
Turbo-Pressure-funkcija  
                                 

Turbopressure2Turbo-Pressure-funkcija optimira ljevanje vrlo malih i filigranskih objekata, te garantira perfektan ljev sa kamenjem u proizvodnji nakita. Sa Turbo-Pressure se kod izljevanja vrlo brzo postiže definirani tlak. Kod VC 600 kao i kod svih P-verzija (sa programskim upravljanjem) se Turbo-Pressure, kod izbora odgovarajućeg programa, uspostavlja u sekundu precizno.                         

 

 

 

Mjerenje temperature kivete                                    
KuevettentempDigitalno upravljanje (i protokoliranjem putem štampača) omogućava visoku procesnu sigurnost prema ISO certificiranim procesa ljevanja. Jedan od faktora nesigurnosti je, do sada, bila različita temperatura kivete. Posebno kod ljevanja vrlo malih ili filigranskih dijelova ispravna temperatura kivete je od odlučujućeg značenja. Pokazivanje temperature peći za izgaranje često nije dovoljno egzaktno. Osim toga kiveta se hladi u vremenu od vađenja iz peći do početka ljevanja. Dodatno mjerenje temperature kivete (od VC 500D na dalje) osigurava značajan plus u sigurnosti: temperatura kivete se može provjeriti sa točnošću od jednog stupnja.

 
Sito-MAS d.o.o.